Enter your email address to follow us and receive notifications of new posts by email.

Roma Week 2014

Roma Week 2014: Exhibition “Don’t look down on me” at EU Info Centre and events at the National History Museum in Tirana in the framework of the International Roma Day. You are welcome!

Exhibition Roma Day EUIC (more…)

High Representative Ashton’s spokesperson expresses HR Ashton and Commissioner Füle’s thanks to Ambassador Sequi for his contribution in bringing Albania closer to the EU

(English version below)

Zëdhënësja e Përfaqësueses së Lartë Ashton shpreh falenderimet e Përfaqësueses së Lartë Ashton dhe Komisionerit Füle për Ambasadorin Sequi për kontributin e tij në afrimin e Shqipërisë me BE-në   

Ambasadori Ettore Sequi do të largohet së shpejti nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri për të marrë nje pozicion kyç në Ministrinë italiane të Punëve të Jashtme. Ambasadori Sequi, një diplomat italian që ka shërbyer, ndër të tjera, në Kombet e Bashkuara në Nju Jork dhe si Përfaqësues i Posaçëm i BE-së në Afganistan, ka dhënë një kontribut domethënës në afrimin e Shqipërisë me BE-në. Përfaqësuesja e Lartë Catherine Ashton dhe Komisioneri Štefan Füle e falenderojnë z. Sequi për punën e tij të shkëlqyer dhe i urojnë suksese në detyrën e tij të re. (more…)

EU integration – the ball is in Albania’s court

(English version below)

Integrimi në Bashkimin Evropian – topi është në fushën e Shqipërisë

Rruga drejt vendimit për statusin e vendit kandidat për Shqipërinë në qershor është e qartë. Udhëheqësit e Shteteve Anëtare të BE-së e kanë përmbledhur dhjetorin e kaluar, kur njohën përpjekjet, angazhimin dhe rezultatet e arritura tashmë nga Shqipëria në përpjekjet e saj për reforma. Shqipëria duhet të mbështetet te kjo – të ruajë dhe të shtojë tempin e reformave dhe të trajtojë sfidat që ka përpara në fushat ku duhen përqendruar më shumë përpjekje dhe energji. Veç kësaj, ne kemi identifikuar pesë përparësitë kyçe që nevojiten për hapjen e negociatave. (more…)

Albania has the capacity to tackle its European integration challenges

(English version below)

Shqipëria ka kapacitetin për të përballuar sfidat e integrimit evropian

Bruksel, 2 pril 2014 – Štefan Füle, Komisioner për Zgjerimin dhe Politikat Evropiane të Fqinjësisë, u takua sot në Bruksel me Kryeministrin shqiptar Edi Rama.

Komisioneri Füle përshëndeti angazhimin e vazhdueshëm të Shqipërisë ndaj reformave që lidhen me BE-në dhe lëvdoi masat e marra nga qeveria në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Komisioneri e nxiti gjithashtu Shqipërinë ta konsolidojë dhe intensifikojë vrullin e reformave, veçanërisht lidhur me shtetin ligjor, si dhe bëri thirrje për rezultate të qëndrueshme dhe bindëse në lidhje me informimin e Këshillit para se të marrë vendimin për dhënien e statusit të vendit kandidat. “Jam i bindur se vendi e ka kapacitetin për të përballuar me vendosmëri sfidat e integrimit evropian”, tha Komisioneri.

(more…)

Painting Competition “My Europe”

Competition My Europe Shkoder

Painting Competition “My Europe” for high school students in Shkoder and Vlora

Konkurs Pikture “Evropa ime” për nxënësit e Shkollave të Mesme në Shkodër dhe Vlorë (2 Prill – 2 Maj 2014) (more…)

Albania ready to directly manage EU funds

(English version below)

Shqipëria gati për t’i menaxhuar drejtpërdrejt fondet e Bashkimit Evropian

Tiranë, 1 prill 2014 – Komisioni Evropian vendosi këtë javë mbi akreditimin e Shqipërisë për menaxhimin e decentralizuar të asistencës së BE-së. Administrata e vendit do të mund të menaxhojë drejtpërdrejt fondet e BE-së të vëna në lëvizje në kuadrin e Instrumentit për Asistencë para Anëtarësimit (IPA) në vend që të mbështetet te Delegacioni i BE-së në Tiranë.

Përqasja e re fillimisht do të vihet në provë me disa projekte të financuara në kuadrin e Programit IPA 2013 dhe gradualisht do të bëhet mënyra kryesore për kanalizimin e mbështetjes së BE-së. Njëri nga këto projekte pilot është ndërtimi i një godine moderne për Gjykatën e Tiranës, që përfaqëson një investim të rëndësishëm fizik lidhur me forcimin e sistemit gjyqësor.  (more…)

Creative Europe – Programi Evropa Krijuese

Creative Europe - Programi Evropa Krijuese ka për qëllim të mbështesë sektorin evropian audioviziv, kulturor dhe atë krijues. Ky program administrohet nga Agjensia Ekzekutive e Komisionit Evropian për çështjet audiovizuale, kulturën dhe edukimin në Bruksel:

EUD Albania Twitter

EU Ambassador Twitter

  • Equality needs every small or big action, both from policies and our individual behaviour. It comes from all of us, every day #WomensDay 1 month ago
  • "It always seems impossible until it's done" – Nelson Mandela. Let’s work with all our strength for full equality&respect #WomensDay 1 month ago

Flickr

Exhibition “Don’t look down on me” by Artan Korenica at the EU Info Centre in Tirana

More Photos

Del.icio.us

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 33 other followers